Trends New Zealand Volume 34 No 4 - Page 79

strong vertical emphasis, giving the dramatic street presence required. However, the front of the home maintains privacy and offers little hint of the expansive interiors and views to come. “The interiors play up the home’s proximity to the coast and its views, with an emphasis on natural tones seen in the polished concrete floors with beach-coloured stone aggregate, a lush cream carpet and the timber balustrading,” says Bhaskar. “In fact, earthy tones and the warmth of wood run right through the home.” The entry hall leads straight ahead to the ground-floor bedrooms with their own shared deck. However, visitors climb the stairs or take the lift to reach the public areas and master suite. Straight ahead at the top of the stairs, is the master suite and a small study. The latter achieves privacy from the street thanks to the fixed external fins on the front of the home. The generous-sized, private master suite is separated from the living spaces by a deck that cuts into the floor plan, dividing the two areas. To the left at top of the stairs is the approach to the open-plan living zone at the other end of the home. A long, faceted wood cabinet creates interest in this through area. Above: A run of sculptural plywood storage cabinetry provides visual interest on the way to the home’s open-plan living-dining-kitchen space. The deck that noses in between the living area and master bedroom is directly to the right. Concrete floors with a pebble aggregate contribute to the relaxed coastal feel required by the owners and help draw the large space together. Black window joinery provides contrast to the pale interiors and helps frame the views. search | save | share at