Trends New Zealand Volume 33 No 7 - Page 82

Previous pages: Built in 1969, this home was inspired by two iconic Mid-century Modernist houses. But when architect Stefan Antoni bought it, the interiors were in a very dilapidated state – especially the master suite. His reconfiguring of this part of the house combined the original separate bedroom, bathroom, dressing room and passageways, to create a large open-plan suite with a Zen-like resort look. Top: The new master suite occupies the same total area as its predecessor, but now has a completely fresh, light-filled ambience. search | save | share at When architect Stefan Antoni bought the home featured here, he was attracted by its Modernist architecture, inspired by two iconic houses – Philip Johnson’s 1949 Glass House and Mies van der Rohe’s 1951 Farnsworth House. What was less than impressive, though, was the poor state of some of the interiors – none more so than the master suite. “The original master suite was a horror, with separate bedroom, dressing room and bathroom, all linked by small passages,” says Antoni. “The home’s original dark brown quarry tiles had been removed from the floors and replaced with ugly blue-grey porcelain, and the vanity was awful.” First on the list was to take down the walls, which combined the three separate spaces into one open-plan area. “That meant that from the bathroom you now look right through the bedroom to lovely views, while the bathroom can also open up to the back garden in the other direction.” Placing the dressing room in the middle