Trends New Zealand Volume 33 No 4 - Page 32

Designer: Celia Visser CKD/CBNZ, Celia Visser Design Kitchen manufacturer: De Bruin Judge Cabinetry: Resene Double Mondo Benchtops: Corian Cameo White, from Topline Benches Cones: Stainless steel, bead blasted, from SJ Crosbie Cone tops: Stained oak, by Kings 4th Generation Hardware: Blum Handles: Katalog Splashback: Glass Mosaics Kitchen sinks: Ecogranit Aoriki, Alpina, from Heritage Hardware Taps: Hansgrohe from Flow Imports Oven, steam oven, hob, dishwasher, powerpack: Gaggenau Refrigerator/freezer: Samsung Bar fridge: Liebherr Rangehood: Custom designed conical rangehood in bead blasted stainless steel, by SJ Crosbie Microwave: Panasonic Waste disposal: Parex InSinkErator Television/computer: One touch monitor with swing arm, by Ili Paint: Walls – Resene Half Caraway; ceilings – Resene Albescent White Flooring: Wide plank, wood-look Castelvetro Vogue ceramic tiles Lighting: Steng pendants, by Katalog, LED strip lights Awards: Trends International Design Awards (TIDA) Kitchens – Highly Commended Story by Charles Moxham Photography by Kallan Macleod see more images: search 49507 at Trendsideas.com more by designer: search visser at Trendsideas.com Top: Undercounter storage abounds in the expansive kitchen, including in the bar/servery area. The TV screen can be angled for viewing from other areas of the open-plan spaces. Above: Plants on a low dividing wall add a natural touch to the design, while the wall itself provides display shelves. With the cabinets in muted, earthy tones, the white stone benchtops stand out. search | save | share at forms are topped with wooden cutting blocks. For ease of use, the kitchen is divided into four zones – cooking, preparation, clean-up, and servery. With its wood cutting blocks and a sink, the island is used for prepping, while the perimeter counter behind, next to the ovens, is used for cooking. The clean up zone is located at the cabinetry under the windows, complete with an integrated dishwasher. Lastly, there’s the servery area by the dining table, complete with coffee station, bar fridge, and a television. The TV can be swivelled out to view from the table or the island while the client is cooking “Along with a pull-out butler’s pantry in the corner, the kitchen has a wealth of other storage, such as the cabinets running right around the perimeter of the space,” Visser says. “The storage had to be mainly under-bench, so as not to obstruct the views from the windows.” “The earthy tones, including the mosaics, paint, wood accents and wood-look plank floor tiles all feel right in this rural environment.” A planter box wall adds to the natural feel. Designed to be a soft, organic barrier, dividing kitchen and snug, it also overcomes the height variances between the two spaces.