Trends New Zealand Trends Volume 32 No 5A New Zealand - Page 95

of the living areas. Instead they are drawn forward towards the sunlight and the garden and pool beyond.” To gain extra space for the living areas and bedrooms on the upper level, the north side of the house was extended by several metres. The house was also pushed out towards the east. On the ground floor, several walls were removed to create one extra-large, open-plan living space. Part of the original exterior wall remains providing structural support, and defining the dining area. Facing page, top: A dramatic sculpture forms a centrepiece in the living area. This section of wall once formed the exterior wall of the house, which was extended by several metres. Facing page, lower and left: In addition to the main sitting area on the northeast corner of the house, there is a separate family room. A large sliding door can be pulled to close off this room. Above: The entire north side of the house opens up to the terrace, through large sliding glass doors framed with timber. These can be stacked in a variety of configurations. search | save | share at