Trends New Zealand Trends Volume 32 No 5 New Zealand - Page 121

pivoted open, there’s a clear view through to the street if wanted. There’s space for more vehicle storage in the house’s man cave basement. This is large enough to contain one owner’s collection of hobby cars, motorcycles and vintage racing bicycles, as well a lounge, bar, wine cellar and a washroom. Lamoureux says that when it came to the style of the home, the owners wanted West Coast contemporary. “That dictated materials such as timber and glass, with counterpoints of stone or concrete,” he says. “The form is very planar, with flat roofs and clean, open interior spaces that have strong insideoutside connections.” His design places the main living spaces on the ground floor, with a strong floating volume above that houses the master and a guest suite. “An architectural concrete wall divides the main floor in half longitudinally and establishes the primary circulation path from the front door through the home,” the architect says. Above: Although the interiors present as one large open-plan area, there are subtle demarcations. The living area is two steps lower than the dining and kitchen areas, while the kitchen area is highlighted by a walnut ceiling panel that mirrors the island. Following pages: The main living space is at the rear of the house for maximum privacy and to make the most of the forest views. Inside, a feature wall of leather panels and stone surround houses the fireplace, hearth and television. search | save | share at