Trends New Zealand Trends Volume 32 No 3 New Zealand - Page 58

Top: The slope of the roofs mirrors the angle of the site, helping the home blend into its setting. Native plants further disguise the house from the road below. Above: The far end of the living pavilion features a cantilevered box-window. Deep eaves over both pavilions help prevent solar gain during the hot summer months. Right: The master pavilion sits slightly higher on the site than the living pavilion, and is skewed at an angle to give the main bedroom its own, unique view of the lake. privacy of the owners,” says Johnston. Setting the house high up at the rear of the section gave his clients the privacy and views they wanted. This also mitigated its effect on the rest of the community. The house comprises a pair of singlestorey, conjoined pavilions – one containing the living space and guest rooms, the other the master suite and garaging. “We skewed the rear pavilion to join the front pavilion, creating a triangular courtyard between that’s protected from the prevailing winds that funnel off the lake search | save | share at trendsideas.com