Trends New Zealand Trends Volume 31 No 13 New Zealand - Page 57

the benchtop spaces at the rear. Large sliders open the kitchen up to the courtyard and an operable awning brings shelter from the sun. The dynamic rhythm of the run of rooms is heightened by ceiling coves in the formal living room, dining room, and family room, which lies beyond the kitchen. And the generally white walls are contrasted by dark tones in the formal living area, subtly demarcating areas of use. Upstairs, the rooms were also reinvented to allow for more bedrooms and bathrooms. A fifth bedroom is tucked in under a sculpted dormer, whose exaggerated form reaches to the roof line. Before Above: A vista runs through it – from the rear family room you can look right through the interior to the formal front room. The skylight in the family room lines up with the edge of the courtyard in the kitchen beyond, making a visual connection. Left: Lights always on during the day – the original kitchen and breakfast area was starved of space and light. search | save | share at trendsideas.com