SOM NOSALTRES 3.0 2018 - Page 69

La girafa és l'únic animal mamífer que no té cordes vocals.

La llengua d'una balena blava pesa com un elefant adult.

Els dofins dormen amb un ull obert.

L'elefant africà és l'animal terrestre més gran del món.

Els coales dormen 22 h per dia.

Les formigues no dormen.

Els camells tenen tres parpelles per protegir-se de la sorra.

El ratpenat és l'únic animal mamífer que vola.

Les cobres mengen llangardaixos, granotes, ocells, mamífers, peixos i altres serps.

El cor d'una balena pesa el mateix que un automòbil petit.

El colibrí mai para de volar.

Sota el pelatge blanc dels óssos polars hi ha una pell negra.

Els lloros són les aus més intel·ligents, ja que entenen el llenguatge humà i l'imiten, igual que amb el llenguatge d'altres aus.

Els llops poden sentir a altres de la seva mateixa espècie a distàncies de 16 km.

Es considera que l'animal més verinós del món és la vespa de mar (també anomenada medusa de caixa).

Els toros són daltònics.

Les estrelles de mar no posseeixen cervell.

Els elefants d'un sol glop amb la seva trompa poden absorbir 15 litres d'aigua.

Un cangur pot saltar 9 metres de longitud amb cada salt.

Els Conills

Els conills poden mirar darrere seu sense necessitat de girar el seu cap. Però té un punt cec enfront de la seva cara.

Els conills domèstics no poden ajuntar-se amb conills salvatges.

Els conills són més actius en el vespre.

Els conills poden saltar fins a un metre.

Als conills no els agraden els sorolls forts ni moviments sobtats.

Els conills mengen el seu propi excrement nocturn.

El conill que ha viscut més va ser 19 anys.

Les dents dels conills mai paren de créixer.

Pingüins

Quan un pingüí neix posseeix un plomatge que es denomina plumó i és present durant els 2 o 3 primers mesos de vida. Aquest plomatge els cau i es renova perquè les cries puguin accedir al mar per primera vegada.

Els pingüins aprofiten l'època de muda per aparellar-se i poden arribar a posar fins a un parell d'ous

Els pingüins no poden nedar cap endarrere.

Hi ha aproximadament 100 milions de pingüins al voltant del món.

Poden contenir la respiració durant 6 minuts sota l'aigua.

Poden saltar de l'aigua gairebé 2 metres.

Els pingüins poden beure aigua salada.

Els pingüins no tenen defenses biològiques contra els gèrmens oposats fora d'un hàbitat fred.

Només surten de l'aigua per a la seva reproducció, i quan han acabat amb la implantació tornen a l'aigua, on s'alimenten sobretot de peixos petits.

També és comú veure'ls fora de l'aigua durant el canvi de plomes.

Dofins

Per als dofins, la respiració és un acte voluntari, no reflex, com passa amb els homes.

Els dofins dormen només amb la meitat del seu cervell adormit i l'altra despert, ja que l'ocupen per seguir respirant.

Els dofins poden comunicar-se entre ells amb diferents sons, també utilitzen la dansa i el salt per comunicar-se.

Si un dofí s'està morint, altres dofins del seu grup vindran a ajudar-lo, recolzant-se tots amb el seu cos perquè el forat que utilitza per respirar es mantingui per sobre del nivell de l'aigua.

El dofí és l'únic animal (sense explicar a l'humà) que té relacions sexuals solament per plaer.

Els dofins surten de l'aigua cada 5-8 minuts per respirar per l'espiracle.

Els dofins mengen més a l'hivern que a l'estiu.

Els dofins quan dormen ho fan amb un ull obert.

Es pensa que la peculiar amistat que ofereix als humans, és un puntual intent de connexió amb nosaltres.

Tenen una forma de nedar característica, com si cavalqués sobre les onades.

Gats

La llengua del gat està formada per petits "ganxos", que els són útils per atrapar i estripar l'aliment

El gat pot percebre sons aproximadament dos vuitens més alts que l'home.

Els gats tenen cinc dits en cadascuna de les seves potes davanteres, i només quatre en les del darrere.

Si un gat cau des d'un setè pis, té al voltant d'un 30% menys de possibilitats de sobreviure que si caigués des d'un vintè pis.

S'estima que el gat triga, en la seva caiguda, uns vuit pisos en adonar-se del que passa, relaxar-se i corregir la seva postura per caure sobre les seves potes.

El gat posseeix 32 músculs en cada orella, funcionant aquestes com una espècie d'antenes parabòliques dirigibles cap a la font del so.

La visió nocturna del gat és al voltant de sis vegades millor que la de l'home gràcies al Tapetum Lucidum, una estructura de l'ull composta per cèl·lules capaces de funcionar com a miralls, amplificant el més tènue raig de llum.

La majoria dels gats no tenen pestanyes.

Es creia que els gats eren incapaços de distingir els colors. No obstant això, estudis recents demostren que poden veure el blau, el verd i el vermell.

L'ancestre del gat domèstic és el gat salvatge africà, espècie que encara existeix, encara que evolucionada, en l'actualitat.

Un gat té quatre fileres de bigotis a cada costat de la cara; quan l'animal està tranquil, romanen de costat, mentre que es disposen cap enrere si està en posició d'atac o defensa.

Els gats dormen de 16 a 19 hores diàries.

La cua és un òrgan fonamental per al llegendari equilibri del gat; funciona com una perxa (GARROTXA) en mans d'un funàmbul (ACRÒBATA).

Gossos

Els gossos són més susceptibles a atacar un estrany corrent, que quan un que estigui parat.

Donar xocolata als gossos pot ser fatal per a ells. Un ingredient de la xocolata, la teobromina, estimula el sistema nerviós central i el múscul cardíac. Prop d'1 kg de xocolata amb llet, o amb prou feines 146 grams de xocolata culinària servien per matar un gos de 22 kg

El nombre més gran de cries nascudes va ocórrer en 1944 quan una American Foxhound va tenir 24 cadells.

L'olfacte dels gossos és dels millors de la naturalesa.

Si un gos té la cua alçada, és senyal de dominància.

Els gossos tenen prop de 100 expressions facials, la major part d'elles són fetes amb les orelles.

Ja no hi ha Huskies Siberians a Sibèria.

Els gossos veuen els colors, però no tan nítidament com els humans.

Quan els gossos tenen mals de panxa, mengen herba (pastura) per vomitar.

CURIOSITATS DELS ANIMALS

69