SOM NOSALTRES 3.0 2018 - Page 22

L’AJUNTAMENT DELS INFANTS L’Ajuntament de Lloret de Mar impulsa, per oncè any consecutiu, el projecte “Ajuntament dels Infants”. Com cada any, els alumnes de cinquè de primària, de les escoles de Lloret, escullen un representant de cada aula. Aquesta activitat consisteix en escollir democràticament, és a dir, votant, un alumne de cada classe de 5è fent propostes per la millora del nostre poble. A l’escola, primer vam fer campanya electoral i els alumnes que hi van voler participar ens vam presentar amb els nostres regidors. Després, els escollits vam anar a fer 3 reunions amb l’alcalde de Lloret per explicar les nostres propostes i amb l’alcalde i els altres alumnes de les altres escoles es va escollir un tema per tal de millorar Lloret. El projecte encara ha de continuar i encara ens falten sessions per posar el projecte en marxa. Aquí teniu un petit video de la introducció de l’Ajuntament dels Infants del curs 2017-2018: https://www.youtube.com/watch?v=NBJtNetxrYw Aquest any els escollits de l'escola Pompeu Fabra han estat: - De 5èA la NICOLE MICHELOUD - De 5èB en NIL TEMPRANO - De 5èC la GALA FAJARDO A continuació explicarem què hem fet a les primeres reunions amb l’alcalde: SESSIÓ 1 Per començar amb la primera sessió del ajuntament dels infants 2017-2018 ens vam conèixer els uns als altres, i Nova Radio Lloret ens va fer unes preguntes, per exemple: la sensació que sentíem al estar amb l’Alcalde De Lloret, com voldríem millorar el poble,… Després cada un dels escollits va proposar les propostes que s’havien escollit a la classe. L’alcalde va dir les seves opinions de les propostes que s’havien fet i al final vam decidir el tema: Més verd a Lloret. SESSIÓ 2 Vam començar a introduir el nostre projecte. Vam fer pluja d’idees per decidir en quines zones podríem fer el nostre projecte amb l’ajuda del regidor de zones verdes. Finalment, el projecte Més verd a Lloret s’iniciara a la zona del Rieral i el Molí. SESSIÓ 3 En aquesta sessió vam visitar la zona en la qual treballaríem el nostre projecte. A part de decidir quines zones es podrien arreglar, també vam pensar quin tipus de zona es necessitaria. Aquí us deixem una foto del lloc que canviarà de cares a l’any que ve.