proresto 2/2015 - Page 12

Scandic Park Helsingin laajat muutos- ja perusparannustyöt ovat valmistuneet hiljattain. Helsingin kaupunkikuvassa jo ikoninen Intercontinentalin julkisivu on myllerretty perusteellisesti sisältä päin. Muutostyöt keskittyivät Mannerheimintien suuntaiseen A-siipeen, mikä on rakennuksen vanhin osa 1970-luvun alusta. Lisäksi remontoitiin myös Dunckerinkadun puoleinen C-siipi. Pohjoisimman B-siiven hotellihuonekerroksien remontti tullaan toteuttamaan vuoden 2015 aikana. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastasi L Arkkitehdit ja sisustuksesta DOOS Architects Ruotsista. ULOSPÄIN NÄKYVIN MUUTOS on pääsisäänkäynnin uusi katos, joka antaa sisäänkäynnille uutta ilmettä ja kertoo hotellin uudistumisesta myös ulospäin. Uusi katos on suunniteltu betonista, jotta se istuisi hyvin olemassa olevaan rakennukseen. Sen muotokielessä on huomioitu julkisivun voimakas profilointi taittuvine pintoineen. Katoksen alapinta on valaistu, jotta sisäänkäynnin löytäminen on helppoa myös ilta-aikaan. Uuden katoksen lisäksi etupihan toimivuutta parannettiin sujuvoittamalla saattoliikenteeseen liittyviä järjestelyjä. Muutoin julkisivuille ei tehty tässä yhteydessä mitään suurempia korjaustöitä. ”Suunnittelun alkaessa hotellin A-siipi oli sisustukseltaan vanhahtava ja päivityksen tarpeessa. Alkuperäisiä 70-luvun sisustuselementtejä ei hotellin asiakastiloissa käytännössä kuitenkaan ollut, koska hotellisisustuksia päivitetään kuitenkin melko säännöllisesti.” toteavat Anu Pahkala ja Harri Paananen L Arkkitehdeiltä. 10 proresto 2/2015 Suurimmat tilamuutokset suunniteltiin sisääntulokerroksen aula-, ravintola- ja kokoustiloihin. Lisäksi vanha yökerhotila B-siiven kellarissa muutettiin osaksi kokoustiloja. Hotellihuonekerrosten tilat säilytettiin pääosin ennallaan, ja DOOS arkkitehdit suunnittelivat niiden sisustuksen uusiksi ja talotekniikka uusittiin pääosin. Hotellin toimivuutta parannettiin suunnittelemalla hotellin logistiikkaa yhdessä Scandicin väen kanssa. Hämyiseen tunnelmaan Scandic Park Helsingin sisääntuloaulassa on talvipäivän auringossa tumman hämyinen tunnelma. Tummat verhot rauhoittavat Mannerheimintien vilinän näkyvistä ja Helsinki Urban Park -teemainen vihreä taustagrafiikka tervehtii tulijaa jykevistä tammipalkeista muodostuvan tiskin takana. Aulassa on tarjolla ajan välttämättömyydet, tukevan pöydän ääreen järjestetyt nettipäätteet ja polveilevia seurusteluryhmiä istuskeluun. Osa aulasta