prointerior 5/2017 - Page 19

Aalto-yliopiston metroasema Aalto-yliopiston metroasema on yliopiston Otaniemen kampusalueen yti- messä. Sen pääsisäänkäynti aukeaa suoraan kohti Alvar Aallon suunnit- telemaa vanhaa päärakennusta. Aalto-yliopiston asema erottuu Länsimet- ron muista asemista muun muassa materiaaleillaan. Paletissa on vältetty kiiltoa ja pyritty aitouden tunteeseen. Taitteinen cor-ten-alakatto yhdistää kaikkia aseman yleisötiloja ja sitoutuu sävyltään punatiiliseen kampusym- päristöön. Alakatto jatkuu yhtenäisesti pääsisäänkäynniltä alas laiturille ja edelleen ylös aseman toiselle sisäänkäynnille Tietotielle. Maanpäällisten osien materiaaleihin kuuluvat tummaksi patinoitu kupariverhous, harmaa graniitti ja edellä mainitut ­cor-ten-levyt. Sisäänkäyntipaviljongit ovat rakenteellisesti urheilullisia, origamimaisen keveitä. Liukuporraskuilun päätteenä on kolmion muotoinen vino lasiseinä. Otaniemen vanhan kartanon lehmuskujan lehvästöt näkyvät sen läpi taivasta vasten laiturille asti. Aalto-yliopiston metroasema oli yksi vuoden 2017 Architizer A+ Awards ‑finalisteista infrastruktuurikategoriassa. n 5  /  17  prointerior 19