prointerior 5/2017 - Page 16

MERI, VESI, LUMI JA JÄÄ TEKSTI: HELIN & CO ARKKITEHDIT KUVAT: ANTTI LAIHO Kohdetiedot: Länsimetro Oy, Lauttasaaren ja Koivusaaren asemat Arkkitehti- ja sisustusarkkitehtisuunnittelu: Pekka Helin & Co Arkkitehdit KOIVUSAAREN JA LAUTTASAAREN uudet metroasemat ovat kauniita ja täynnä kiehtovia yksityiskohtia. Niin kiehtovia, että matkus- taja tuskin on pahoillaan, vaikka ei ehdikään juuri laiturilta lähteneen met- ron kyytiin. ”Jokaisella uudella metroasemalla on omat teemansa, jotka sitoutu- vat ympäristöön. Koivusaaressa ne ovat meri ja vesi, Lauttasaaressa lumi ja jää. Koivusaari ja Lauttasaari ovat sisarasemia keskenään”, kertoo ase- mien pääsuunnittelija-arkkitehti Jutta Haarti-Katajainen. Lauttasaari Lauttasaaren kaupunginosan luonne on muotoutunut 1940- ja 50-luku- jen rakennusvaiheessa rauhalliseksi ja väljäksi. Puistomaisten avokort- teleiden kontrastina ovat saarta halkovat liikenteen pääreitit itä-länsi- suunnassa, Länsiväylä ja Lauttasaarentie. Länsimetron maanalainen joukkoliikenne vähentänee osaltaan saaren läpikulkua ja rauhoittaa asuin- ympäristöä. Lauttasaaren asemalla on kaksi sisäänkäyntiä. Läntinen on ­ Gyldenintien ja Lahnalahdenpuiston välissä kapealla tonttikaistaleella. Rakennuksen massan idea on maan sisästä nouseva veistoksellinen muoto. Se on toteutettu rheinzink-levypintaisena tasona, joka työntyy maasta vinosti ylös eteläjulkisivulla. Sinkkiseinä taipuu voimakkaasti kaa- relle kattopinnaksi ja laskeutuu puiston puolella räystääksi. Rakennuksen julkisivut ovat kolmelta sivultaan lasia. Sisäänkäynnissä valo tulvii lasin läpi aulaan, josta näkymät avautuvat suoraan Lahnalahdenpuistoon. Kaareva katto on rakennettu kantavien liimapuukaaripalkkien varaan, jotka ovat valkokuullotettuja. Palkkeja kannattelevat puiston puoleisella seinällä lii- mapuurakenteiset pilarit, jotka seisovat teräksisten pilarikenkien varassa. Bussipysäkki integroitiin aivan Gyldenintien aseman yhteyteen, jotta se saatiin mahtumaan kapean kadun varrelle. Matkustajat tuskin panevat tätä pahakseen, sillä pysäkki sijaitsee metrosisäänkäynnin edessä muka- vasti tuulelta ja sateelta suojassa. 16 prointerior   5  /  17 Lauttasaaren itäinen sisäänkäyntirakennus sijaitsee Otavantien ja Kauppaneuvoksentien risteyksessä. Se on kaarevista eristyslasiele- menteistä koostuva laaja sylinteri, jonka teräslasikattoa kannattaa kes- keisesti yksi leveälaippainen betonisienipilari. Pilarissa saattaa nähdä muistuman Lauttasaaren puretusta vesitornista. Lasisylinteri leikkautuu viereisen liikerakennuksen ulkoseinään. Maantason sisääntuloaula on osin yhteinen liikerakennuksen kanssa. Molemmista asemapäistä laskeudutaan liukuportaita maanalaiseen laiturihalliin. Liukuporrasseinille on toteutettu taustavalaistu lasiverhoilu. Lasiverhoilu on Koivusaaren tapaan kuvioitu opaalilaminointikalvoon. Täällä kuvio kertoo pakkautuneista jääkerroksista. Kun metrosta jää pois Lauttasaaren asemalla, huomio kiinnittyy yön- sinistä kallioholvia vasten tuikkivaan valoteokseen, joka muuntuu teosta ohjaavan algoritmipohjaisen satunnaisohjelman mukaan. Valoteoksen yläpuolella holvin katveessa riippuu viitisen sataa tummansinistä akus- toivaa kasettia eri asennoissa ja korkeuksissa. Pitkittäisten laiturisei- nien yläosa on RGB-ledvalaisimin valaistu. Seinän valaistuksessa tois-