prointerior 5/2014 - Page 34

Selkeä ” värimaailma luo raikkaan ja näyttävän kokonaisuuden. 86-vuotinen historia ja kulttuurihistoriallinen merkitys on tuotu esiin tunnelmallisessa historia-aulassa. Flyygeli kiiltää kohdevaloissa ja lasiseinään toteutetussa Sibeliuksen kuvassa säveltäjä tapaa korvallistaan kuullakseen aulassa vienosti soivan musiikin. Aulan viereisestä Museoviraston suojelemasta neuvotteluhuoneesta avautuu komeat näkymät Kampin sykkeeseen. Neuvotteluhuoneen suojeltu interiööri yhdistyy luontevasti uuteen kalustukseen ja ajanmukaiseen AV-tekniikkaan. Teosto halusi nostaa musiikintekijät näkyviin tiloissaan ja asiakaskerroksen pääneuvottelutilaan toteutettiin paikka vuosittain vaihtuvalle vuoden Teosto-palkitun kuvalle. Työtiloissa Teosto-palkittujen musiikintekijöiden kuvat koristavat ryhmätyö- ja neuvottelutilojen seiniä ja kunkin tekijän mukaan nimettyjen tilojen kalustukseen on haettu innoitusta tekijän musiikista. Neuvottelutilojen yksilöllinen kalustus ja näyttämövalaistuksesta inspiraationsa saaneet valaisimet korostavat luovalla alalla toimintaa. Työtilakerroksessa vuorottelevat vaaleat työpistealueet ja tummemmat tukitilojen vyöhykkeet. Vaalean ja tumman rinnalla tiloissa on käytetty Teoston brändin mukaisia, kirkkaita värejä. Kerroksen ilmeeseen haluttiin myös leikkisyyttä, ja Teoston luottograafikko Tuukka Lindqvist suunnitteli lasiseiniin piirrosjälkeä muistuttavat teippaukset. Henkilökohtaisissa työpisteissä haluttiin panostaa ergonomiaan ja kaikilla onkin käytössään sähkösäätöinen työpöytä. Työpisteet on ryhmitetty tiimeittäin nk. pienoismaisemiksi, joita rytmittävät erilaiset työnteon 32 prointerior 5 / 14