prointerior 3+4/2016 - Page 43

KUVA: TOMI PARKKONEN Kohteen valoviivojen valaistus on toteutettu Spittlerin SL 787 LED-valaisimilla. Viccarbe Common sohvat Modeosta. KUVA: TOMI PARKKONEN ” Muuntojousto mahdollistaa erityyppisten toimistotilojen luomisen. Kohdevalaistus toteutettu Spittlerin KA16 LED-valaisimilla. KUVA: TOMI PARKKONEN ARKKITEHDIT TOMMILALLA hankkeen projektiarkkitehtinä vetänyt Arno ­Stenbäck avaa hanketta: ”Arkkitehdit ­Tommila on tehnyt alueelle kaavan 2000luvun vaihteessa, mikä määrittää paikalle rinnan kolme H:n muotoista rakennusmassaa ja silloin kaavasta toteutettiin nykyinen CGI:n rakennus. Kun rakennuspaikkaa alettiin tarkastella uudestaan 2012, mietittiin liikenne, pysäköinti, tekniset asiat ja katualueet uudelleen kokonaisvaltaisesti ajatellen paikalle kaavoitettuja kolmea rakennusmassaa ja tämän päivän tarpeita. Maan alle viety pysäköinti on suunniteltu huomioimaan kokonaisuuteen vielä nousevat rakennukset.” Rakennustyö alkoi valtavilla louhintatöillä ja paikalta louhittiin 40  000m3 kalliota. Rakennus kätkee alleen kaksi maanalaista paikoituskerrosta, jotka levittäytyvät myös viereisen kadun alle. Paikoituslaitoksen kantavat rakenteet ovat toteutettu kokonaan betonirakenteisena, kun toimiston runko on toteutettu teräsliittopilareilla, deltapalkeilla ja ontelo­laatoilla. Jäykistävinä rakenteina toimivat porras- ja hissikuilut sekä lähes näkymättömiin julkisivuille kätketyt teräksiset vetotankojärjestelmät. Kerroksissa esijännitetyillä ontelolaatoilla pilariväli on venytetty 12 metriin. Tumma rakennus avautuu sisäpuolelta valoisana ja kutsuvana. Aulaa on avattu kahden kerroksen verran, ja seinäpintojen valkolakattu tammi, vaalea, kivilaattamainen lattia ja vihreät, sammaliin ja metsämaastoon ajatukset vievät kalusteryhmät johdattavat tunnelmalliselle ravintola-­alueelle. Vaalean raikas ravintola tarjoaa monipuolisia ruokailuvaihtoehtoja ja valoisa keskiakseli laskeutuu muutaman askelman tummempaan ja kauniiseen ravintolasaliin. Salin päätyyn avautuvat vehreä terassi metsäisine näkymineen tuo ulkotilan alueelle. ”Katsoimme tietynlaisen aidon materialiteetin tukevan parhaiten ­Peabin hakemia arvoja aulassa ja rakennusta yhdistävissä osissa. Aito puu, luonnonkivimäinen laatta, valkoinen lasi, terassin Cortes-teräs”, kertoo projektiarkkitehti Arno Stenbäck. Ultimes Business Gardenin sisääntulokerroksessa yhdistyy monien suunnittelijoiden kädenjälki saumattomalla tavalla. Sisääntuloaulan ja ravintolan sisustussuunnittelusta vastasivat Taina Lahenne ja Sara Syvähuoko dSignilta. Sisääntulo­aulaan avautuvan, ISS:n hallinnoiman kokouskeskuksen sisustuksen on suunnitellut ISS Suunnittelupalveluiden Eija-Riitta Miettinen. Projektiarkkitehti Arno Stenbäck huolehti suunnitelmien yhteensovittamisesta ja kokonaisuuden hallinnasta. Peabin kehittämä Business Garden konsepti tarjoaa erittäin muuntojoustavat, tilatehokkaat ja yritysten toimintaa räätälöidyllä palveluvalikoimalla tukevat toimitilat. Peab tarjoaa lisäpalveluja kumppaniyritystensä kanssa ja Ultimes Business Gardenissa keskeinen kumppani on ISS Palvelut. 3–4 / 16  prointerior 43