prointerior 2/2018 - Page 59

Paanut pintakäsiteltiin kolmeen kertaan, koska niistä haluttiin täysin valmiita. Näin ollen julkisivua ei tarvinnut pintakäsitellä enää asennuksen jälkeen, jolloin voitiin säästää kustannuksia ja nopeuttaa asennustyötä. Samalla hotellin vastaanottotilat siirrettiin kylpylähotellin puolelle. Aiemmin ne olivat Bomba-talon yhteydessä. Rakennukseen lisättiin myös uudet keittiötilat sekä italialaistyylinen ravintola Trattoria Pielinen. Lasiseiniä järven puolelle Toisaalta osa kylpylän ulkoseinistä muutettiin lasiseiniksi. ”Allasosasto Pielisen puolella uudistettiin siten, että sieltä on nyt esteetön näköala järven suuntaan”, Puro toteaa. ”Pitkien lasiseinien ansiosta avautuvalla panoraamanäkymällä halu- simme kunnioittaa suomalaista järvimaisemaa.” Talon sisäpuolelle on kehitelty luontoon liittyviä elementtejä, kuten lasien väliin sijoitettuja printtejä. Ne kuvaavat esimerkiksi metsiä ja suo- malaisia eläimiä. Tällaisia printtejä on myös kylpylän pukuhuoneissa. ”Lisäksi kylpylähotelliin tehtiin uudet sisäänkäynnit. Niihin suunniteltiin karjalaistyylinen punamusta väritys.” Innovatiivisia valaistusratkaisuja Muun muassa allasosaston uusi sisustus poikkeaa väreiltään ja tyyliltään merkittävästi entisestä toteutuksesta. ”Rakennuksen sisäpuolella on kiven lisäksi paljon puuta. Se on hyvä kylpylämateriaali, kunhan tuuletus hoidetaan kunnolla.” ”Allasosaston värimaailma tehtiin huikeaksi. Valaistuksen värejä voi- daan myös vaihtaa, esimerkiksi musiikin tahdissa.” Peruskorjauksen yhteydessä uusittiin suuri osa kylpylän valaistuk- sesta. Katossa on nyt 2000 uuden LED-valaisimen muodostama ’tähti- taivas’, jota on mahdollista ohjata. Katossa ja seinissä sekä allasosaston lattiassa on lisäksi paljon optisilla kuiduilla toteutettua valaistusta. 2  /  18  prointerior 59