prointerior 2/2016 - Page 65

”näyteikkuna”, josta saatujen kokemusten perusteella moni arvioi koko terveydenhuoltojärjestelmää. Pieni tontti tuotti päänvaivaa Antti-Matti Siikalan mukaan kaupunkikuvallinen visio säilyi koko prosessin ajan, mutta ihan ilman kitkaa työ ei sujunut: ”Haasteena oli ahdas tontti ja moneen tasoon sijoittuvat toiminnat sekä se, miten liittyminen olemassa olevaan rakennukseen toteutetaan.” Uusi päivystyslisärakennus on rakennettu Turuntien puolelle sairaalan pohjoispäätyyn. Työt käynnistyivät vuonna 2013 ja rakennus valmistui ja vastaanotettiin marraskuussa 2015. Uusi rakennus otettiin käyttöön vaiheittain tammikuun 2016 aikana. Kohteen rakentamisesta vastasi SRV. Rakennusfirman projektijohtaja Saku Kososen mukaan päivystyslisärakennus palovammaosastoineen, leikkaussaleineen ja vaativine julkisivuineen oli vaativuudeltaan ”aivan omaa luokkaansa”. Alistettuja sivu-urakoitsijoita ja erilaisia laitetoimittajia oli kohteessa kaiken kaikkiaan yli 30, mikä osaltaan kuvaa kohteen haastavuutta. 2 / 16  prointerior 63