prointerior 2/2016 - Page 49

Työpisteille lisätilaa Muutosten jälkeen lähes kaikki sähköosaston työpisteet ovat tiimien mukaisesti järjestettyjä, joten samassa projektissa toimivat henkilöt on sijoitettu lähelle toisiaan. Ainoa varsinainen erillinen työhuone on sähköosaston johtajalla, mutta erityisprojekteja varten on varattu joitakin lukittavissa olevia työtiloja. Katajamäen mukaan sähköosaston uudistus onnistui suunnittelijan näkökulmasta hyvin. ”Työpisteille saatiin yllättävänkin hyvin lisätilaa, kun seiniä poistettiin. Lisäksi asioita katsottiin kokonaisuutena, joten myös ergonomisuutta saatiin parannettua”, hän perustelee. ”Nyt myös taukotila on toimivampi ja se soveltuu vaikkapa pienimuotoisiin neuvotteluihin.” Uusille työpisteille talotekniikka on johdettu joko katon keskellä sijaitsevan alaslasketun kaapelihyllyn kautta tai vaihtoehtoisesti ulkoseinien pistorasioilta. ”Avico on ennenkin ollut mukana muuntojoustavien työtilojen suunnittelussa. Tässä projektissa oli muun muassa tilankäyttöön liittyviä erityishaasteita, mutta tilat saatiin toimiviksi ja nykyaikaan sopiviksi. Myös visuaalisesta ilmeestä on saatu myönteistä palautetta”, Katajamäki sanoo. Lisämuutoksia LVI-osastolla Talvella 2014 tehtiin päätös siitä, että Granlund Kuopio Oy:n toimistotilan uudistusta jatketaan myös LVI-osastolla. ” Tiloihin kehiteltiin monitoimitilan tyyppisiä työtiloja, jotka olivat aiempaa avaramman oloisia. 2 / 16  prointerior 47