prointerior 2/2014 - Page 22

Tilojen läsnäoloon ja vakiovaloon perustuva energiaa säästävä valonohjausjärjestelmä / Helvar Oy. Mitä lähemmäs rakennusta kulkee, sitä selvemmin alkaa hahmottua Löytöretki vihreään ulkopinnan reliefimäisyys, pitsikuvio, joka ei suinkaan ole yksivärinen. ”Lasijulkisivu oli perusajatuksemme jo arkkitehtuurikilpailuvaiheessa”, ker”Lasijulkisivussa on käytetty kuuttatoista eri vihreän sävyä”, Aki too KPMG-talon toinen pääarkkitehti Jaana Tarkela. ”Lasin käyttö on Davidsson kertoo. ”Väripinnan kuvioinnin valitsimme tänä päivänä kehittyvä ala, ja lasirakentamisessa tarkkaan, jotta kuvio ei sinänsä symboloisi mitään riittää opittavaa. Se mikä oli lasiteknologian alalla Toimistokerrokset eikä muodostaisi toistuessaan tunnistettavia mieliuusinta uutta kolme vuotta sitten, on jo auttamatta kuvia. Valittu kuvio ajettiin sitten täysin sattumanvajäljessä tänään.” hehkuvat meheviä raisesti painettavaksi väreinä lasille. Vihreän sävyt ”Kaarevuus taas on teknisesti haastavinta, mitä värejä, raikasta ruohonvihreää vaihtelevat siten elävästi ulkopinnassa, ja julkisivu lasijulkisivujen kohdalla oikeastaan voi tehdä”, jaton erilainen katseluetäisyydestä ja -kulmasta riipkaa Aki Davidsson. ”KPMG:n talossa on käytetty ja pirteää mandariinia puen. Myös pilvisyys ja auringonkierto vaikuttavat, kauttaaltaan kaksinkertaista lasitusta, joka tasavalkoisen rinnalla. kun värit muuttuvat valojen ja varjojen mukaan.” painottaa rakennuksen lämpökuormaa ja vaikuttaa siten myös julkisivun kestävyyteen. Ikkunarakenteessa on myös mallinnusohjelman avulla tarkoin tutkittu desibelirakenne, Astukaa aulaan, kiivetkää mastoon! joka katkaisee hektisestä ympäristöstä kantautuvat häiritsevät taajuuUlkopinnan vihreät aallot muodostavat seesteisen poukaman sisäänkäyndet. Visuaalisesti ja arkkitehtonisesti ajatellen taas kaksinkertaisuus antaa nille, jonka edustalla pyöreät betoniset puutarhapenkit ja oleskeluterassi mahdollisuuden hyödyntää syvyyttä. Värilasijulkisivu syntyikin oikeastaan toistavat paitsi virtaavaa muotokieltä myös tukevat ajatusta Töölönlahden lisätuotteena julkisivun teknisille ratkaisuille. Värin ja lasin yhdistäminen on uudisalueesta elävänä kaupunkiolohuoneena. Valkoisen kuution läpi käymielekästä nyt, kun tekniikka tarjoaa siihen mahdollisuuksia.” dään sisään hohtavan valkoiseen aulaan, joka nousee rakennuksen kaikKPMG-talon läntinen julkisivu hohtaa kauempaa katsottuna täyteläikien kuuden kerroksen