prointerior 1/2015 - Page 51

Räätälöity vastaanottotiski Tera, Narbutas / Ofisea Oy. ”HALUSIMME INVESTOIDA siihen, että väki viihtyy. Kun työpaikalla kaikki toimii hyvistä työtiloista ja neuvotteluhuoneista ilmanvaihtoon, ihmiset ovat tyytyväisempiä ja myös tuottavuus nousee”, Karppinen toteaa. Workspace Oy otti haasteen vastaan. Suunnittelu käynnistyi huhtikuun alussa 2014 ja tiloja remontoitiin kesän ajan. ”Tilat valmistuivat elosyyskuun vaihteessa”, kertoo Nina Kallén, Workspacen Interior Design -teamin vetäjä. ”Tavoitteena oli tehdä viihtyisät ja inspiroivat työtilat, jotka ovat riittävän vetovoimaiset houkutellakseen henkilöstöä tekemään töitä myös toimistolla.” Lataa akkusi duunipaikalla? Aika tavallinen tilanne toimipisteissä on se, että kolmasosa väestä on paikalla ja loput kentällä – mikä sinänsä on alalle tyypillistä, mutta suunnittelussa korostui ajatus, että toimistolle tuleminen olisi voimaannuttava kokemus. Yrityksen Pitäjänmäen toimipisteessä on töissä noin 30 henkilöä ja Espoossa 35 henkeä. Kummankin toimipisteen uudistus toteutettiin saman konseptin mukaisesti. Suunnittelun avulla haluttiin vahvistaa myös tilojen tunnistettavuutta ja asiakaskokemusta tilojen brändi-ilmeen kautta. Vastaanottotilojen ja asiakasneuvottelutilojen visuaalinen ilme suunniteltiin tämän mukaisesti. Sisustusarkkitehti Heidi Horto oli vastuussa kummankin kohteen suunnittelusta. Hänen mukaansa projektin haasteet tulivat pitkälti siitä, että sekä Espoossa että Pitäjänmäellä kysymys oli olemassaolevista tiloista, joita muutettiin asiakkaan toiveiden mukaan. ”Erityisen tärkeä asia suunnittelussa oli toimiva akustiikka. Sen lisäksi valaistus, muunneltavuus ja tilojen yleinen toimivuus olivat avainsijalla”, listaa Horto. Akustiikan takia mm. joitakin seinäelementtejä piti laittaa uusiksi. ”Työntekijöiden viihtyvyys oli se ykkösasia, mutta myös asiakastiloihin panostettiin.” Ensivaikutelman tärkeys Kun asiakas tulee taloon, vastassa on tyylikäs vastaanottotila ja neuvottelutilat ihan vieressä. Varsinaiset myyjien omat tilat ovat hiukan erillään. Henkilöstön tiloista avotilaa on noin 60 prosenttia ja loput työhuoneita. Projektissa kalustetoimittajaksi valikoitui Ofisea, joka toimitti myös kaikki valaisimet ja akustoinnit. Tanja Kläusler Ofisea Oy:stä kertoo, että haussa oli konsepti, jota voidaan soveltaa asiakkaan eri toimitiloissa laajemminkin. ”Kokonaistoimittajana pystyimme hakemaan – suunnittelijan kanssa yhteistyössä – asiakkaalle budjettiin soveltuvia vaihtoehtoja tinkimättä valituista linjauksista”, Kläusler toteaa. Projektissa haettiin osittain ”tiukan budjetin mukaisia ratkaisuja” ja toisaalta panostettiin tiettyihin yksityiskohtiin ja tilojen viihtyvyyteen. Näin saatiin aikaan ratkaisu, joka ei kurita kukkaroa liikaa, mutta joka ei voi olla vaikuttamatta positiivisesti ihmisten mielialaan ja työtehoon. Yhteistuumin eteenpäin Aikataulu suunnittelusta projektin toteutukseen oli tiukka, mutta siinä sinniteltiin. ”Tiivis yhteys suunnittelijan, asiakkaan ja toimittajan välillä oli tässä tärkeää”, Kläusler katsoo. Suomen Asuntopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jussi Karppinen toteaa, että vaikka remonttivaiheessa tuli vastaan yllätyksiäkin, hommat rullasivat hyvin eteenpäin tekijätiimin proaktiivisen asenteen ansiosta: ”Henkilöstölle kerrottiin etukäteen missä ollaan menossa ja mitä mahdollisia muutoksia on edessä. Tekijöiden ammattimaisuus näkyi tässä vahvasti”, Karppinen kehaisee. Entä mitä mieltä konttorien väki sitten on lopputuloksesta? Karppinen kertoo, että porukka on tiloista innoissaan – ja vanhoja kollegojakin on tullut käymään ja ihailemaan. ”En ole kuullut muita kuin positiivisia kommentteja tiloista. Kaikesta näkee, että ihmiset viihtyvät nyt paremmin”, 1 / 15 prointerior 49