prointerior 1/2015 - Page 36

Tähtäimessä on ollut ” rento ja helposti lähestyttävä, luova ja leikkisä hotelliympäristö. Scandic Park Helsingin laajat muutos- ja perusparannustyöt ovat valmistuneet hiljattain. Helsingin kaupunkikuvassa jo ikoninen Intercontinentalin julkisivu on myllerretty perusteellisesti sisältä päin. Muutostyöt keskittyivät Mannerheimintien suuntaiseen A-siipeen, mikä on rakennuksen vanhin osa 1970-luvun alusta. Lisäksi remontoitiin myös Dunckerinkadun puoleinen C-siipi. Pohjoisimman B-siiven hotellihuonekerroksien remontti tullaan toteuttamaan vuoden 2015 aikana. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastasi L Arkkitehdit ja sisustuksesta DOOS Architects Ruotsista. ULOSPÄIN NÄKYVIN MUUTOS on pääsisäänkäynnin uusi katos, joka antaa sisäänkäynnille uutta ilmettä ja kertoo hotellin uudistumisesta myös ulospäin. Uusi katos on suunniteltu betonista, jotta se istuisi hyvin olemassa olevaan rakennukseen. Sen muotokielessä on huomioitu julkisivun voimakas profilointi taittuvine pintoineen. Katoksen alapinta on valaistu, jotta sisäänkäynnin löytäminen on helppoa myös ilta-aikaan. 34 prointerior 1 / 15 Uuden katoksen lisäksi etupihan toimivuutta parannettiin sujuvoittamalla saattoliikenteeseen liittyviä järjestelyjä. Muutoin julkisivuille ei tehty tässä yhteydessä mitään suurempia korjaustöitä. ”Suunnittelun alkaessa hotellin A-siipi oli sisustukseltaan vanhahtava ja päivityksen tarpeessa. Alkuperäisiä 70-luvun sisustuselementtejä ei hotellin asiakastiloissa käytännössä kuitenkaan ollut, koska hotelli-