prointerior 1/2014 - Page 28

VÄRIKÄS VERES VUORES TEKSTI: LAURA LAAKSO KUVAT: SINI PENNANEN Tampereella vuonna 2012 järjestettyjen asuntomessujen kohde, Vuoreksen uusi asuinalue, tuli tunnetuksi energiatehokkaana ja uutta luovia yhdyskuntateknisiä ratkaisuja hyödyntävänä kaupunginosana. Metsän siimeksessä ja suomalaisen järvimaiseman ympäröimänä sijaitseva piskuinen etäkaupunki edustaa myös arkkitehtonisesti varsin laadukasta suunnittelua, jossa on tähdätty houkuttelevan, visuaalisesti vaihtelevan ja värikylläisen kotikonnun synnyttämiseen. KAUPUNGINOSAN LAAJENTUESSA ja asukasmäärän vähin erin kasvaessa myös palvelujen tarve alueella lisääntyy. Pittoreskiksi suunnitellun Vuoreksen puistokadun varrella liikehuoneistot tulevat liki jalankulkijaa, kun värikkäät talot on rakennettu tiiviisti kiinni toisiinsa ja katulinjaan. Etenkin lapsiperheiden ja liikkujien iloksi sekä kaupunginosan keskipisteeksi on nyt valmistunut Vuores-talo, joka tarjoaa ensi vaiheessaan tilat peruskoulun alaluokille, noin satapaikkaiselle päiväkodille, kouluterveydenhuollolle sekä hammashoitolalle. Talon tilavassa liikuntahallissa on mahdollista pelata eri pallopelejä, voimistella, kuntoilla sekä järjestää isompia yleisötapahtumia. 26 prointerior 1 / 14 Piha-alueen amfiteatteri ja metsään rajautuva seikkailupuisto innostavat alueen asukkaita monenlaisten ulkoilma-aktiviteettien kehittelemiseen. Vuoreksen oman väen lisäksi koulun, terveydenhuollon ja liikuntahallin tarjoamia palveluita pääsevät käyttämään muutkin lähitienoon tamperelaiset, muun muassa pian valmistuvan Isokuusen puurakenteisen ekoasuinalueen asukkaat. ”Tavoitteena oli todellisen kansalaistalon, eli monipuolisen ja käyttöasteeltaan tehokkaan talon toteutuminen”, kertoo Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen projektipäällikkö, hankeinsinööri Antti Lakka. ”Vuores-talo on nimeään myöten kaikkien asukkaiden talo, täynnä elämää aamusta