Pioniers Magazine juli/ aug/ sept 2017 Thema: Dualiteit - Page 82

NON-DUALITEIT: HET BEST BEWAARDE PUBLIEKE GEHEIM

Non-dualiteit is het grootste publieke geheim aller tijden, groter dan de Bilderberg groep, buitenaards leven of het ontstaan van graancirkels. Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat het de diepste herinnering is die jij en ik hebben. Een herinnering die ervoor zorgt dat we in groten getale ‘op zoek gaan naar’ of ‘thuis willen komen’ bij onszelf. En gelukkig maar.

Non-dualiteit betekent ‘geen twee’ en kun je ervaren als eenheidsbewustzijn, waarbij het opeens kraakhelder wordt dat je één bent met alles en iedereen om je heen. Dit zorgt voor een overweldigend gevoel van liefde en geluk. Ondanks dat woorden nooit en te nimmer toereikend zullen zijn om non-dualiteit te vatten, ga ik toch een poging doen. Alleen al omdat ons intellect de eerste ingang is (naast voelen en overgave) om non-dualiteit te gaan ervaren. *

Rob van Drunen (1985) is een van de jongste redacteuren van Pioniers Magazine. Nadat hij jarenlang als zogenaamde ‘high potential’ de steile carrièreladder beklom, raakte hij in een burn-out. Achteraf onvermijdelijk en een cruciaal keerpunt in zijn leven.

Daarna heeft hij zich toegewijd aan de taak die voor hem lijkt weggelegd: het stimuleren van persoonlijke en collectieve bewustzijnsontwikkeling. Omdat hij gelooft dat dit aan de basis ligt van alle ecologische, ethische, politieke en financiële uitdagingen van deze tijd.

 

Rob is een trotse multipotentialite en volgens de oudere generatie pioniers iemand met ‘deep wisdom’. Rob is o.a. samensteller van het boek ‘Als ik de baas zou zijn van de Zorg’, initiatiefnemer van The Therapy Club, oprichter van Mannenkracht en het 100-daagse programma ‘Journey of the Real Men’ en Manifestatie Coach voor ondernemers in bewustwording.

Rob is zelf nooit uitgeleerd en volgde al opleidingen op het gebied van Internationale Bedrijfskunde, Leiderschap, Zoöantropologie, Spiral Dynamics, Lichaamsgerichte Psychotherapie, Medische Basiskennis en Transformatieve Yoga.

Over de auteur:

WWW.PIONIERSMAGAZINE.NL