Pioniers Magazine jan/febr/maart 2017 Thema: Nieuw Leiderschap - Page 18

In slechts enkele maanden tijd ontstond als gevolg van één facebookberichtje het netwerk ‘Bewust ondernemende vrouwen’ (BOV). Inmiddels telt de organisatie meer dan 4400 leden. Sigrid van Drunen is initiatiefnemer en vertelt over het ontstaan en de reden van het onverwachte succes en de snelle groei van haar platform.

Ik ben gestart vanuit een golf van inspiratie. Ik zag dat er zoveel vrouwen bewust in het leven staan, maar als zelfstandige vooral zelf het wiel uitvinden en weinig samen met andere vrouwen doen. Ik deed dat net zo. Als hypnotherapeut en stemexpressie-begeleider werkte ik vrijwel altijd alleen. Ik was ergens wel op zoek naar verbinding al wist ik nog niet welke vorm dat moest hebben. In het verleden ging ik minder met vrouwen om. Mannen waren makkelijker in de omgang, minder gecompliceerd en waren gevoelig voor vrouwelijke charme. Het moment dat ik koos om meer met vrouwen te willen doen, komt voort uit mijn verlangen van volledige acceptatie van mijn eigen vrouw zijn. Vanuit mijn behoefte om mijn kracht te voelen zonder beïnvloed te worden door mannen, ontstond BOV.

Vrouwen die bewust in het leven staan, durven zichzelf te laten zien en zijn zo authentiek mogelijk in zowel hun werkende bestaan als in hun privéleven. Ze hebben geen masker op. Dat is te zien in hoe ze aankijken tegen thema’s als milieu, zelfzorg en ondernemen. De waarden die ze uitdragen zijn integriteit en openheid. Ze gaan voor verbinding en denken vanuit overvloed. Ze durven kwetsbaar te zijn en kunnen delen, ook als het minder gaat. Ze mogen gezien worden zoals ze zijn. Je kwetsbaar opstellen is een must omdat het ervoor zorgt, met name ook in je ondernemerschap, dat je verder kunt groeien.

Onverwacht succes

Op 8 april 2016 zette ik een berichtje op Facebook over het organiseren van een bewust ondernemende vrouwendag. Ik werd overspoeld door reacties van allerlei vrouwen uit het hele land die mee wilden doen of me wilden helpen. Dat was echt ongekend! In enkele weken tijd waren er 10 groepen die begeleid werden door 10 pioniers, zoals ik ze noem. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot 24 groepen.

Overal in het land is er op de 1e donderdag van de maand een inspiratie netwerk-bijeenkomst. Op dat ene moment komen de vrouwen bij elkaar op 1 tijdstip en met 1 opdracht. Dat doen we om de energie van de vrouwen te versterken en focus te houden.

Daarin onderscheiden we ons ook van andere vrouwennetwerk-organisaties. We bepalen de landelijke opdracht vanuit de werkgroep waarin de pioniers de opdrachten voorbereiden. We hebben bijvoorbeeld een keer een opdracht gehad over de ideale klant.

Er wordt gewerkt vanuit een format waarin de pionier enige speelruimte heeft. Sommige pioniers gaan coachend te werk en anderen gebruiken opstellingenwerk om inzichten te krijgen. Het is geweldig om de volgende ochtend in het evaluatiegesprek via Skype met de pioniers alle bevindingen uit te wisselen. We creëren dit platform met elkaar. Dat geeft een krachtig gevoel.

Zij maakt het verschil

"Je kwetsbaar opstellen is een must omdat het ervoor zorgt, met name ook in je ondernemerschap, dat je verder kunt groeien"

WWW.PIONIERSMAGAZINE.NL

Tekst: Carla de Ruiter | Fotografie: eigen foto