Perkujdesje Praktike per te Moshuar ne Shtepi vjeshta e arte - Page 23

Përkujdesja për Kateterin urinar Të ruhet mirëfunksionimi i kateterit urinar, të parandalohet infeksioni dhe dëmtimet, gjakosjet prej kateterit urinar. Është e nevojshme përkujdesje intime disa herë në ditë. Larje e përditëshme e zonës së hyrjes së kateterit në organin genital. Ndërrim i shpeshtë i veshjeve dhe i shtresave të shtratit. Ndërrim i kateteri urinar sipas porosisë së mjekut. Pozicionimi korekt i qeses së urinës nën kofshën e të moshuarit, fiksim i saj në anë të shtratit nën dyshek. Shmangni rikithimin e urinës. Mos e mbani qesen mbi nivelin e fshikzës së urinës pa e bllokuar më