Perkujdesje Praktike per te Moshuar ne Shtepi vjeshta e arte - Page 20

Osteoporoza Kockat janë të përbëra nga mineralet si: fosfori, kalciumi, magneziumi. Gratë preken më shumë nga Osteoporoza ▪ Ato që kanë ulje në peshë ▪ Ato që hyjnë herët në menopauzë ▪ Ato me aktivitet të pakët fizik ▪ Ato që konsumojnë duhan dhe alkool ▪ Ato që përdorin pak qumështin dhe produktet e tij ▪ Ato që kanë numër të madh të lindjeve ▪ Ato që përdorin një kohë të gjatë kortizon Si duhet të mbroheni nga osteoporoza – Konsumoni sa më shumë qumësht dhe produktet e tij – Kujdesuni më shumë nga ushqimet me shumë proteina – Pakësoni kripën – Hani sa më shumë zarzavate – Larg alkoolit, kafesë, cigares – Vishni çorapet dhe këpucët ulur (që të mos rrëzoheni) – Mos ngrihni pesha të rënda – Kujdes nga lëvizjet e menjëhershme – Kujdes nga lëvizjet mbi akull – Ndriçimi të jetë sa më i mirë Faqe 20