Perkujdesje Praktike per te Moshuar ne Shtepi vjeshta e arte - Page 16

K ë mba Diabetike Këmbë diabetike themi nëse manifestohet këto shenja: Skuqje ose lezione në këmbë ose në gjymtyrë; Dhimbje të ndryshme në këmbë; Ecje me vështirësi; Ndryshimi i ngjyrës së lëkurës të një pjese apo në tërë këmbën; Këmbë të ftohta Enjtje të këmbëve dhe kaviljes; Ethe ose temperaturë e lidhur me skuqjen ose enjtjen e këmbës P ër të ulur riskun e zhvillimit të një lezioni ulceroz duhen marrë në konsideratë pikat e mëposhtme:      Kryerja e një pastrimi të këmbëve çdo ditë, larja me ujë të vakët dhe sapun, pastaj të thahen plotësisht dhe nëpërmjet gishtave; Higjiena e përditshme është e nevojshme për të zbuluar në kohë lezionet ulceroze; Përdorimi i kremrave me aromë dhe pa alkool për ta mbajtur lëkurën elastike. Kremi nuk përdoret mes gishtrinjëve; Mjeku duhet të bëjë kontrollet e këmbëve tuaja për të parë praninë ose jo të lezioneve dhe për të kontrolluar ndjeshmërinëtë paktën çdo vit; Mbani nën kontroll diabetin; Faqe 16