Trends New Zealand Trends Volume 32 No 2 New Zealand - Page 105

On the second floor, a sitting room was reworked to add a bathroom for the existing bedrooms on this level and a welcome study, or parent zone – there are six children in the family. “On the top floor we delved further under the roofline to gain more space for the expanded and reconfigured master suite. To achieve wardrobe space, we faced the bed looking inwards but added mirrors on the wardrobe that reflect the city views – capturing these from the bed was another client request,” says Alexiou. “The facade of this house remains almost the same, but nearly everything behind that has changed.” Above: An awkward, oversized sitting room on the second floor was reworked to add a bathroom and this study, which looks out the front windows of the home. Following page: The new kitchen gains light from the breezeblock connection to the living room but also through direct links to the rear Juliet balcony. The Corian countertop on the right is continued on beyond the exterior wall to double as a barbecue station outside. search | save | share at trendsideas.com