New Zealand Commercial Design Trends Series NZ Commercial Design Trends Vol. 30/9 - Page 96

Project DNV GL Technology Centre Location: Singapore Interior designer Aedas Interiors COMMON GROUND When a global giant in risk management brings together various business arms at one address, the interiors are likely to foster engagement all round Mergers invariably spark changes that may include relocation along with a close study of work practices and requirements. Such was the case when Norwegian firm Stiftelsen Det Norske Veritas (DNV), a company involved in a wide variety of international risk assessment and advisory roles across a range of industries, merged with German-based Germanischer Lloyd, to become DNV GL. With the need to relocate to a new seven-storey office tower in Singapore, the expanded company’s fit-out had to combine several elements, including a green agenda and a strong sense of coming together. When interior design company Aedas 94 SEARCH | SAVE | SHARE AT trendsideas.com Interiors came to the DNV GL Technology Centre project, the client’s goal was to achieve a workplace that would reflect the firm’s proud heritage, its diverse businesses, and its sense of unity as a global company, says project designer Steven Shaw. “Aedas Interiors spent several weeks with the different business groups and the leadership team to understand what this meant and how it could be applied to the new building, which had to bring together several business groups previously spread across a number buildings. “During this period, it became clear to the design team that a key part of the company’s social culture These pages:The fifth-floor reception lobby of the new head office of global giant DNV GL is intended as a common point of entry for all staff. High-visibility stairways lead to other floors. A 3-D MDF board above the reception picks up on the water and waves of the company’s previous logo, creating an eyecatching feature.