New Zealand Commercial Design Trends Series NZ Commercial Design Trends Vol. 30/9 - Page 101

The level seven staff area at the top of the stair void opens to an outdoor terrace and garden, which is used for staff and client functions. While the upper office floors are dedicated as workspaces, the ground level is used for external training programmes that DNV GL runs for clients. This area is supported by breakout spaces for group coffee breaks and lunches. The adaptable training rooms can be converted into one large room to accommodate bigger groups. Graphics on this floor express the company’s four key business groups: Maritime, Oil & Gas, Energy and Business Assurance. The bold images and a video wall are visible from the outside, acting as a giant billboard. “A primary vision for the client is to have a global impact for a safe and sustainable future,” says the designer. “To communicate this message, the facility was designed to achieve BCA Greenmark Platinum for office interiors. Design strategies that were key to gaining this accreditation include efficiency in planning, use of environmentally friendly materials, the installation of a green wall, and the creation of a central waste management recycling collection area.” SEARCH | SAVE | SHARE AT trendsideas.com 99