Marlborough Magazine August 18 - Page 10

10 HOUSE & GARDEN accommodate the numerous vehicles involved, with roading plans required for certain sub-contractors to gain access. With dedication and hard work comes gratification and the result - a conversion of something simple into a unique home with an array of design features. On entering the house, the views ahead are through the large glass panels, which instantly provide space and a sense of sitting right over the water. A booth in the main living area is a favourite spot, where many hours can be enjoyed soaking up the sun. This home, as with many other Marlborough Sounds properties, competes for natural light with the shade cast by the surrounding hills; however, light bathes all aspects of the rebuild. Any potential lack of sunlight on the south side is overcome by the use of windows along the central core of the upper level. The large sliding doors across the wide frontage provide uninterrupted views info@lawsonhomes.co.nz • w w w. l a w s o n h o m e s . c o . n z of the bay and make great use of the afternoon sun, in particular. Both the main living and kitchen area on the upper level and the guest rooms below flow to the outdoor living situated on large timber decks spanning the wide frontage of the house, further enhancing the benefits of the site and highlighting the versatility of the rebuild. The contemporary kitchen works well with a symbiotic connection to the pantry, which is enclosed without adding a door. The kitchen also takes advantage of the view with easy access to both the living and outdoor areas. It takes extra thought, time and management to coordinate a project on what is essentially, a cliff top. In this example, builder, designer and all involved have worked together seamlessly and the result is a sophisticated, high-spec, architecturally-designed build that pays homage to both the native flora and fauna surrounding it and the expansive vista beyond.