Design Buy Build Issue 31 2018 - Page 77

T he clients aim was to create a well-designed functioning home that was unique and to maximise space in the property wherever possible, through a Side Return & Loft Extension. Some of the original features in the property had been pulled out through the years, so whilst modernising the house, dRAW reinstated many of the traditional features to restore the character of the property. dRAW have completed many projects around London over the years, a few properties have similar styles but they aim with every new client to bring a discerning edge to the property and make it different to the last. Many design decisions were discussed, all decisions were carefully considered from the schematic stage to when on site. The ground floor of the property was completely gutted, a key design decision was to move the staircase from the right hand side of the existing hallway to left which then allowed for the front two reception rooms to become one large open space, Moving the Staircase then allowed for a visual connection right from the front door straight through to the garden. The entrance to the cellar was moved as well beneath the staircase with a sleek glass balustrade enhancing the new classic staircase leading up to the first floor. 77