Design Buy Build Issue 27 2017 - Page 30

SLOT HOUSE LONDON, W12 REMODELLED AN END OF TERRACED HOUSE A UA has remodelled an end of terraced house to provide a greater and more free flowing accommodation for a family. The design brief was one of simplicity and complete functionality while maintaining an underlining warmth a house should infuse. Visual connectivity both inside and out were also drivers in the building’s rear ground floor form. The driving concept behind this design was for there to be a clear visual connection between the ground and new basement playroom. With open plan living now the norm in the modern era of residential space planning one has to balance this large volume of space with a scale that instils a feeling of warmth. By creating 3 distinct rooms of Basement play; Front ground living & Rear ground kitchen / dining on 3 different levels, we have achieved a sense of scale and intimacy whilst visually linking each through an open stairs design. T 57