Behind The Stars Juli 2019 Behind The Stars Juli 2019 - Page 66

BINNENKIJKEN IN

PALEIS HUIS TEN BOSCH

Paleis Huis ten Bosch is niet alleen woonpaleis, maar heeft ook een representatieve functie, gecentraliseerd in het hoofdgebouw. De Haagse vleugel van het paleis wordt onder andere gebruikt als gastenverblijf. De Oranjezaal werd na een restauratie van drie jaar in 2001 opnieuw in gebruik genomen.

Het Rijksvastgoedbedrijf liet Paleis Huis ten Bosch in Den Haag renoveren, een rijksmonument waarvan de oudste delen uit de 17e eeuw zijn. Het paleis is nu na de volledige renovatie weer langdurig bruikbaar voor bewoning door koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun kinderen. Ook voldoen de werkkamers en ontvangst- en verblijfruimtes voor gasten aan alle eisen die samenhangen met het koningschap.

Op 13 januari 2019 verhuisde het koninklijk gezin naar Paleis Huis ten Bosch. Op 20 juni 2019 ontving het Koninklijk Paar staatssecretaris Knops op het paleis.