Architect and Builder Magazine South Africa Apr/May 2018 - Page 36

The Norval Foundation is experienced in a linear sequence. A curved wall that extends into the entrance court, draws visitors past the double volume restaurant and the gallery shop and into the generous reception which calmly directs guests to the central atrium that introduces the main galleries. A terrace along the western length of the building incorporates a timber deck serving the restaurant, and connects to walkways on either side that lead into the sculpture park. The grounds also include an amphitheatre, children’s playground, and picnic area. 36 The galler y spaces comprise a large environmentally-controlled exhibitions space, and a series of six small galleries, culminating in a triple volume sculpture gallery - a dramatic setting for large scale pieces wi Ρ Q…‰±”5½ΥΉΡ…₯Έ…́„)‰…­‘Ι½ΐΈ±°½˜Ρ‘”…±±•ΙδΝΑ…•Μ…Ι”½±Υ΅Έ™Ι•”°)…±±½έ₯Ήœ™½Θ΅…α₯΅Υ΄™±•α₯‰₯±₯Ρδ₯Έ‘₯ΝΑ±…ε₯Ήœ…±°)™½Ι΅Μ½˜…ΙЁ…ΉΡ‘•δ…Έ‰”ΡΙ•…Ρ•…͕́Α…Ι…Ρ”)•αΑ•Ι₯•Ή•Μ½ΘΙ•…Ρ”„Ν•ΕΥ•ΉΡ₯…°©½ΥΙΉ•δΈ)Q‘”Ω•ΙδΝΑ•₯™₯ŒΡ•‘Ή₯…°Ι•ΕΥ₯Ι•΅•ΉΡ́™½ΘΡ‘”)…±±•ΙδΝΑ…•Μ₯ΈΡ•Ι΅Μ½˜•ΉΩ₯Ι½Ή΅•ΉΠ½ΉΡΙ½°Ρ…­”)₯ΉΡΌ…½ΥΉΠ…Ι•™Υ°½ΉΡΙ½°½˜±₯‘Π°Ρ•΅Α•Ι…ΡΥΙ”)Q‘”9½ΙΩ…°½ΥΉ‘…Ρ₯½Έ