Architect and Builder Magazine South Africa Dec 2017 / Jan 2018 - Page 85

THIS SPREAD: PwC Interiors Colour Palette The colourful PwC logo was used as the inspiration for the choice of the colour palette. In order not to overpower the space, a Scandinavian style colour palette, with different pops of bright colour representing the PwC brand on each particular floor, was used. There is a lot of use of texture and the natural structural material of the building, such as the exposed concrete. As the building has amazing views out of almost every window, the design does not attempt to compete with the statements made by the outside environment. PwC has embraced new and innovative local design and much of the artwork has been commissioned from local artists No 5 Silo in Cape Town. A number of pieces of furniture such as tables, chairs and screens have been custom designed for PwC. Two local grafitti artists have also contributed to the space and were allowed the freedom to create what they felt was the right design for the space. The flow from floor to floor is dictated by PwC’s global security policy and is a challenging factor that had to be taken into account during the design process. Conclusion No 5 Silo is an excellent example of an entire professional team committed to pushing the boundaries of design and functionality within the constraints of a commercial building. 85