Architect and Builder Magazine South Africa Dec 2017 / Jan 2018 - Page 60

The site is bounded to the north by the Clock Tower Shopping Centre, to the west by BOE, the south west by Portnet’s syncro-lift, the silo complex to the south, Cross Berth to the east and the Collier Jetty to the north east. Brief The Client requested an open plan office building that promoted interaction, thus increasing operational effectiveness. The architects interpreted this with the incorpora-tion of a large atrium connected with stairs and elevators. Each floor incorporates pause and/or touch down areas to allow staff to hold quick meetings without having to formally book specific remote meeting rooms. Public and staff areas are located on the podium level at the foot of the atrium to reinforce the sense of activity within the building. At grade, the new building links the podium level (7.3m ) of the Cl ½¬Q½έ•Θ)Ν‘½ΑΑ₯Ήœ•ΉΡΙ”έ₯Ρ Ρ‘”Ι½ΥΉ±•Ω•°€ ΠΈΝ΄€)½˜Ρ‘”Ι…₯ΈM₯±Ό‰Υ₯±‘₯ΉΜ‰δ΅•…ΉΜ½˜„‰Ι½…)Νέ••Α₯Ήœ•αΡ•ΙΉ…°ΝΡ…₯ȁѼΡ‘”Ν½ΥΡ ½˜Ρ‘” =)‰Υ₯±‘₯ΉœΈQέΌ±•Ω•±Μ½˜‰…Ν•΅•ΉΠΑ…Ι­₯Ήœ…Ι”)…½΅΅½‘…Ρ•‰•±½άΙ…‘”°έ‘₯ ΑΙ½Ω₯‘•Μ™½Θ)…Έ…‘‘₯Ρ₯½Ή…°€ΨΤΐ‰…εΜΈ)•Ν₯Έ)Q‘”₯ΉΡ•ΙΉ…°…ΙΙ…Ή•΅•ΉΠ½˜Ρ‘”€ΔM₯±Ό‰Υ₯±‘₯Ήœ)½ΉΝ₯ΝΡ́½˜ΡέΌΑ…ΙΡΜ°„έ•ΝЁέ₯Ήœ…Ή•…ΝЁέ₯Ήœ°)έ₯Ρ „•ΉΡΙ…°Ω½₯½ΉΡ…₯Ή₯Ήœ₯ɍձ…Ρ₯½Έ•±•΅•ΉΡΜ)…Ή…•Ν́ѼΡ‘”…ΡΙ₯Υ΅ΜΈQ‘”•ΉΡΙ…°Ω½₯Ι•…±±Μ)Ρ‘”…±₯Ή΅•ΉΠ½˜Ρ‘”ΑΙ•Ω₯½ΎΙ…₯Έ½ΉΩ•ε½Θ‰•±Π)ΡΌΡ‘” ½±±₯•Θ)•ΡΡ䰁ёΎΑΙ½Ω₯‘₯ΉœΩ₯ΝΥ…°½ΉΡ₯ΉΥ₯Ρδ)™Ι½΄Ρ‘”ΑΥ‰±₯ŒΝΕΥ…Ι”ΡΌΡ‘”)•ΡΡ丁 䁭••Α₯Ήœ)Ρ‘”½Ι•Μ½ΈΡ‘”½Υѕȁ•‘”½˜Ρ‘”έ₯ΉΜ…ΉΡ‘”)₯ɍձ…Ρ₯½Έ€Ό™₯Ι”•Ν…Α”Ι½Υѕ́ѼΡ‘”Α•Ι₯΅•Ρ•Θ½˜)Ρ‘”™±½½ΘΑ±…Ρ•Μ°…Έ•…±₯Ρ…Ι₯…Έ…ΑΑΙ½… ₯́•Ή…‰±•)…́₯Ё•ΉΝΥɕ́ё…ЁΉΌ΅…Ρѕȁݑ•Ι”ε½ΤΝ₯Ё½ΈΡ‘”)™±½½ΘΑ±…Ρ”°ε½Τ…Ι”•ΉΡ₯Ρ±•ΡΌ„Ω₯•άΈ) ‘…±±•Ή•Μ₯ΈΙ•…Ρ₯Ήœ„™Υ±±δ±…镐™‡…‘”)έ•Ι”•Ή½Ι΅½Ύ…́ё”±₯΅…Ρ₯Œ₯Ή™±Υ•Ή”Ι•…Ρ•)…±°Ν½ΙΡ́₯˜₯ΝΝՕ́έ₯Ρ Ρ‘”έ½Ι­₯Ήœ•ΉΩ₯Ι½Ή΅•ΉΠΈ)Q‘”Ι•ΝΥ±Ρ…ΉΠ™‡…‘”½˜Ρ‘”½΅Α±•Ρ•‰Υ₯±‘₯Ήœ)₯́„Ω•ΉΡ₯±…Ρ•‘½Υ‰±”Ν­₯Έ±…Ν́ΝεΝΡ•΄έ₯Ρ )΅•‘…Ή₯…±±δ½ΉΡΙ½±±•‰±₯Ή‘́½Έ‘…䁱₯‘Ё͕ΉΝ½ΙΜ°(Ψΐ )9Ό€ΔM₯±