Architect and Builder Magazine South Africa Dec 2017 / Jan 2018 - Page 16

ACSIOPOLIS, SANDTON Acsiopolis is a new large mixed-use project in the middle of Sandton. Located on the northern edge of the Sandton CBD, it is in walking distance from the Gautrain, Mandela Square, Sandton City, and all the major businesses and corporate offices. A dedicated Acsiopolis shuttle service will provide quick transport links to and from the development within the CBD. Acsiopolis marries a hotel and two residential towers around a retail and restaurant piazza. Hotel The hotel fronts onto Benmore road and will consist of around 500 rooms ranging from single rooms, junior suites, grand suites, to a presidential suite. The hotel offers their guests a full range of amenities: • An elevated pool, deck and garden. • A pool bar offers a relaxing gathering space with a view to the north • A day spa and gym Conference Centre A conference centre with a 400-seater main ballroom overlooking Benmore Road and two 100-seater interleading rooms opening onto the generous conference centre terrace are perfect for a cocktail party. Small break away rooms allow for smaller group discussions. Serviced business suites cater for short or medium term users. The Agora The Agora is the heart of the development. It is nestled between the three towers and organised over two half levels. The lower retail level is home to a major convenience store, line shops and a crèche. It is easily accessible from the parking area and offers a treed environment. The upper Agora is surrounded by several restaurants and coffee shops. The Residences The residences are organised in two towers flanking the central hotel tower. The eastern residential tower is accessible directly through the main hotel lobby and the western residential tower is accessed from the Agora. The residential towers offer around 600 apartments ranging from bachelor suites, one bedroom apartments, two bedroom corporate apartments, two bedroom family apartments to three bedroom penthouses. Access and Parking The access to the parking is provided at the signalised intersection between Benmore and Lower Roads. The upper level of parking provides direct access to the retail and the crèche. The lower five levels of parking house the parking for each of the towers. Secured lobbies offer direct access to the east and west residence towers. An escalator and lift core will provide access to the hotel, conference centre and other facilities, including the gym and the serviced business suites. Client: Lomastep Main Contractor: Mota-Engil Architect: GLH Architects Quantity Surveyors: Enso Consulting Civil and Structural: Sotiralis Fire Consultant: Fire Safety Designs Wet Services Consultant: Abbink HVAC: Airclima and Meccanitek Electrical Consultants: D&T 16 Project Watch