African Design Magazine November 2015 - Page 58

ROJECT TEAM punctuated with small micro-courtyards that continue into the library. The roof is clad in old, recycled tiles collected from numerous villages in the local area. At three moments the roof tiles become vertical walls and help direct run-off water to the ground. A perforated screen walI encourages climbing plants that then cool the air in the hot summer months. Smooth, mirrortiles are deployed on the courtyard fa├žade and on the vertical faces of the steps. This creates visual mirages and distorted reflections that animate as children play in the courtyard and steps. As the urbanisation of Huaiji begins to expand and encroach on the village, through the provision of these common, shared areas, the school can become a community focal point and active site for discussions, meetings, study, play or relaxation. AD ARCHITECTS: John Lin and Joshua Bolchover LANDSCAPE DESIGN: Dorothy Tang PROJECT MANAGER: Maggie Ma (school building), Tanya Tsui (toilet block and landscape) PROJECT TEAM: Tanya Tsui, Huang Zhiyun, Crystal Kwan, Jessica Lumley, Yau Ching Kit PHOTOGRAPHY: Rural Urban Framework (RUF)