Трибунал

Број 4, 2016 Љубљана МК ТРИБУНАЛ ​ Честит 8-ми септември, среќен роденден, Македонијо! СТУДЕНТCKИ АКТИВИСТИ НА ​ЗАВОДОТ “VIA MK” Студентите во Љубљана почнаа со организација на студентски прашанја и одговори во вашиот град. За таа прилика секој четврток од 18:00 до 20:00 во просториите на МКД Македонија - Љубљана, студенти волонтери даваат информации на сите студенти за прашања како што се: уписи, престој во студентски дом, Студентски бонови за прехрана итн. Активностите по студентски прашања ги водат: Горан Дамчевски студент на факултетот за психологија и Антонио Тони Димитровски магистрира на факултетот за економија. Заводот ​“VIA MK” при организацијата на идеата студентски прашанја и одговори имаше потреба од простор. Благодарение на “МКД Македонија” од Љубљана секој четврток просториата е во функција на македонските студенти. ЗАПОЗНАЈ ГИ НАВИКИТЕ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ЉУБЉАНА За да ви биде полесно и позабавно во прекрасната Љубљана морате да се поврзите со локалците. Запознајте нови луѓе и споделете ги вашите искуства со нив. ​Запознајте ги Љубљанчаните.