Трибунал 3

Broj 3, 2016       Љубљана    МК ТРИБУНАЛ   ОДБЕЛЕЖАН ПРАЗНИКОТ СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО ЉУБЉАНА       ​   Во црквата св. Климент Охридски (св, Флоријан) во Љубљана беше одбележан празникот св. Кирил и  Методиј.  При тоа имавме чест да слушаме македонски песни во изведба на хорот “Билјана”  Во продолжение поетот Ѓорѓи Бисерков­Дампе ни прочита стихови од Коста Рацин и Ѓорѓи Бисерков.                 Интересна понуда за              56. Охридско лето 2016  МНТ постхумно го награди светски  режисер Томаж Пандур        Повеќе..​.​Оперската ѕвезда Елина Гаранча ќе  го отвори 56­то Охридско лето, најавена  богата фестивалска програма      Повеќе...​Во Скопје посмртна награда за  Томаж Пандур