Информатор на општина Новаци 40 - Page 16

Вечер на поезија и уметност во рамките на Културно лето Новаци 2015 Синоќа на летната сцена во дворот на Општина Новаци, се одржa Вечер на поезија и уметност со Никола Маџиров,стихови читаше Елизабета Јончиќ. Во рамките на настанот, жителите на оваа општина, покрај поетското читање, можеа да ги чујат и џезмелодиите на саксофон во изведба на професорите Горан Проја Димовски, и Вангел Мажевски - клавијатура. За Никола Маџиров зборуваше Јасмина Мицевска професор по македонски и ф